Back to top

Partner lett a SIC Card és az A Kártya

A kártya + Sic card

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség A Kártyája partnerséget között a SIC Carddal, a Székelyföldi Diákigazolvánnyal.

A háromszéki kezdeményezés öt éve indult, célja, hogy a székelyföldi diákok kedvezményekhez jussanak. “Bárki, aki oktatási jogviszonnyal rendelkezik regisztrálhat a SIC Card oldalon” - mondta Zsigmond József, a SIC Card projektigazgatója. Az európai diákigazolványokhoz hasonlóan ezt is évente újítani kell. A regisztrációs folyamat ősztől kezdődik, jelenleg az a cél, hogy minél több partnert bevonjunk és minél szerteágazóbb partnerhálózatot építsünk fel, tette hozzá Zsigmond.

A két kártya együttműködésének lényege az, hogy azok a diákok akik A Kártyával rendelkeznek, felmutathatják azt a SIC Card partnereinél és fordítva. Így jelentős kedvezményekhez jutnak a kártyatulajdonosok. “Szeretnénk elérni azt, hogy az a tanuló, aki kolozsváron folytatja tanulmányait és SIC Carddal rendelkezik, egy egyszerűsített folyamat során kapjon A Kártyát, ami segíti, hogy egy közösség része legyen - mondta Lőrincz István-Zoltán, KMDSZ elnök. 

További hírek

Az I. Sic Card Karrier Napok egy workshop-típusú, továbbtanulás és pályaválasztás előtt álló diákoknak szóló rendezvény. A célja, hogy segítséget nyújtson a szakmaválasztásban és a hozzá tartozó információk megszerzésében.

REGISZTRÁCIÓ

(0)

A diákigazolványt működtető, sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum Egyesület elnöke, Zsigmond József szerint az eddigi igénylések legnagyobb arányban Marosvásárhelyről érkeztek, ezt követi Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda és Székelyudvarhely, de már minden székelyföldi városból van igénylés, és minden generációból legalább egy diák felkereste a kezdeményezőket.

(0)

A megújult kártya által te is részese lehetsz azoknak a diákoknak, akik kedvezményekben részesülhetnek egész Székelyföldön.

(0)

A kolozsvári A kártya nagyon hasonló szerepet tölt be a kolozsvári egyetemisták életében mint a SIC Card. Alapelgondolása ugyanaz, egy kártyát biztosítani tanulmányi jogviszonnyal rendelkező magyar diákoknak. Ugyanúgy kedvezményekhez lehet hozzájutni általa. Az A kártya a Kolozsvári Magyar Diákszövetség kezdeményezésére jött létre. A képen Valter látható, ő is egy kártyatulajdonos.

(0)